Ελληνικές τράπεζες, θέλουμε QWERTY στα ATM


Η προσπάθεια των Ελληνικών τραπεζών για εκσυχρονισμό των υπηρεσιών με ATM εντός και εκτός των καταστημάτων είναι σημαντική αλλά λείπει κάτι σημαντικό, κάτι που μέχρι σήμερα μειώνει σημαντικά το επίπεδο της εμπειρίας του χρήστη με το ATM. Τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στα καταστήματα των τραπεζών έχουν βελτιωμένο μενού σε σύγκριση με τα ATM εκτός τράπεζας αλλά δεν χρησιμοποιούν QWERTY πληκτρολόγια.

Τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα Πειραιώς (φαντάζομαι το ίδιο ισχύει για όλες) χρησιμοποιούν πληκτρολόγια στην οθόνη με το Ελληνικό αλφάβητο αραδιασμένο στην σειρά, από το Α μέχρι το Ω. Αν δεν κάνω λάθος, εκτός από τα ATM καμία άλλη συσκευή δεν χρησιμοποιεί πληκτρολόγια με αυτή την διάταξη. Υπολογιστές, κινητά ακόμα και οι παιχνιδομηχανές έχουν ενσωματώσει το QWERTY πληκτρολόγιο χρόνια τώρα.

Η απουσία QWERTY πρακτικά μεταφράζεται σε σύγχυση και καθυστέρηση. Όσο χρόνο χρειάζομαι να ολοκληρώσω την συναλλαγή μέχρι την στιγμή που πρέπει να χρησιμοποιήσω το πληκτρολόγιο άλλο τόσο ή περισσότερο χρειάζομαι για να βρω τα γράμματα από το Α μέχρι το Ω.

Όσο πρακτικό και γρήγορο είναι το e-banking τόσο εξυπηρετικά είναι και τα ATMs εντός των καταστημάτων που μειώνουν τον χρόνο αναμονής στο ελάχιστο και εξοικονομούν χρήματα για την τράπεζα. Σίγουρα ένα firmware update μπορεί να προσθέσει ένα QWERTY πληκτρολόγιο και να ανοίξει τον δρόμο για ακόμα ταχύτερες συναλλαγές.

Αν έχετε εμπειρία από άλλες τράπεζες με τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών μέσα στο κατάστημα, θα ήθελα να μοιραστείτε την εμπειρία σας. Έχετε ανακαλύψει ATM με QWERTY πληκτρολόγιο;

Update: Σε πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο διαπίστωσα ότι τα αυτόματα μηχανήματα συναλλαγής, τουλάχιστον αυτά που χρησιμοποιεί η British Airways στο Terminal 5, χρησιμοποιούν QWERTY πληκτρολόγιο. Αναφέρομαι στα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι επιβάτες για να κάνουν check-in και βρίσκονται μπροστά από τα γκισέ παράδοσης της βαλίτσας. Όλο το Terminal 5 είναι γεμάτο με τέτοια και φυσικά όλα χρησιμοποιούν QWERTY πληκτρολόγιο και μόνο. Η συμπλήρωση στοιχείων ήταν απλά θέμα δευτερολέπτων ακόμα και στις 4 τα ξημερώματα που έγινε το check-in.

πηγή: pestaola.gr

Advertisements

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: