Οδηγός για απομακρυσμένο έλεγχο ενός Η/Υ


Εδώ και καιρό έψαχνα πώς μπορώ να χειριστώ έναν υπολογιστή ενώ δεν βρίσκομαι μπροστά του και γενικότερα στο ίδιο δωμάτιο, στο ίδιο σπίτι κλπ.

Αν και εσείς έχετε αυτήν την περιέργεια συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο. Οι υπόλοιποι έχουν το ελεύθερο να ρίξουν μια ματιά στο blog μου.

Λοιπόν, ξεκινάμε:

Το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσω λέγεται TeamViewer και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ δωρεάν.

Αφού το κατεβάσουμε και το εγκαταστήσουμε και στους 2 Η/Υ, τρέχουμε το πρόγραμμα και στους 2 και μας εμφανίζεται αυτή η εικόνα στην οθόνη του pc:

(Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε καλύτερα)

Στο πεδίο Wait for session υπάρχουν τα στοιχεία μας, τα οποία τα δίνουμε στον άλλο χρήστη ώστε να πάει στο πεδίο Create session και να τα συμπληρώσει για να συνδεθεί στον Η/Υ. Το ID μας είναι πάντα σταθερό ενώ το password όχι. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βάλουμε το δικό μας pass ώστε να είναι μόνιμο και να μην χρειάζεται να στέλνουμε κάθε φορά τα στοιχεία μας.

Αφού συνδεθούμε στον άλλον Η/Υ έχουμε μια τέτοια εικόνα στην οθόνη μας:

Τώρα έχουμε τον έλεγχο του άλλου Η/Υ. Μπορούμε να κάνουμε chatting με τον άλλον όπως επίσης και κλήση ηχητική ή και με βίντεο όπως φαίνεται στις επόμενες εικόνες:

Τέλος μπορούμε να κάνουμε μεταφορά αρχείων από και προς τους 2 Η/Υ όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία:

EXTRA:

Για να δούμε τώρα πως φαίνεται η διαχείριση ενός Η/Υ μέσα από ένα iPhone.

(Πατήστε πάνω στις εικόνες για να τις δείτε καλύτερα)

Έτυχε να βρεθώ σε μια παρέα συμφοιτητών μου η οποία εκείνη την στιγμή μιλούσε για αυτό ακριβώς το θέμα και έτσι τους ζήτησα πληροφορίες. Μου φάνηκε κάπως δύσκολο αλλά παρ’ όλα αυτά πήγα σπίτι και το δοκίμασα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος (τρομερά lag) και το άφησα εκεί το θέμα. Όταν πέρυσι πήρα το iPhone και άρχισα να ψάχνω εφαρμογές στο AppStore βρήκα μια εφαρμογή που λεγόταν TeamViewer. Είδα την περιγραφή της και κατευθείαν μπήκα στο επίσημο site για περισσότερες πληροφορίες. Εκεί είδα ότι υπήρχε η δυνατότητα να ελέγχεις το pc σου από άλλο pc καθώς και το pc σου από το iPhone.

Μετά την εγκατάσταση ξεκίνησα να πειραματίζομαι με το πρόγραμμα. Πότε το χρησιμοποιούσα από το λάπτοπ πότε από το iPhone. Τελικά έμαθα ότι γίνεται να επικοινωνείς με τον άλλον είτε μέσω chat  είτε με φωνητική κλήση είτε με βιντεοκλήση καθώς  και να μεταφέρεις αρχεία, κάτι που μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο (μιας και το να μεταφέρεις αρχεία με torrent είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία).

Τέλος το TeamViewer μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο. Πλέον μπορώ να επιλύω τα τυχόν προβλήματα των φίλων μου και των γονιών μου χωρίς να χρειάζεται να γίνεται το αφτί μου ένα με το τηλέφωνο και τα νεύρα μου ,ορισμένες φορές, τσατάλια. (πιστεύω όλοι έχετε δοκιμάσει να επιλύσετε ένα πρόβλημα του Η/Υ από το τηλέφωνο…)

Άλλα προγράμματα τα οποία συνάντησα και θα ήθελα να αναφέρω είναι τα εξής:

RealVNC : http://www.realvnc.com/

FastViewer: http://www.fastviewer.com/remoted_en.html

Επίσης υπάρχει και άλλος τρόπος να συνδεθείς σε ένα pc  μέσω SSH αλλά το έχω ψάξει μόνο για το iPhone, δηλαδή πώς να δω τους φακέλους του και πώς να μεταφέρω αρχεία από και προς αυτό. Για να το πετύχω αυτό χρειάστηκα το WinSCP, γνώριμο στους περισσότερους μιας και το χρησιμοποιήσαμε στο μάθημα του των Λειτουργικών Συστημάτων.

(Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προηγούμενο θέμα θα επανέλθω αργότερα με νέο γεγονός μάθησης).

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: