Δυο χρήσιμα add-on για τον Google Chrome


Σήμερα το πρωί ο συμφοιτητής μου Αράμ έκανε ένα tweet σχετικά με ένα browser τον Iron. Κατευθείαν τον εγκατέστησα και άρχισα να τον δοκιμάζω. Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι ο Iron είναι  “αδερφός” του Google Chrome οπότε έχουν πολλά κοινά όπως themes και επεκτάσεις. Άρχισα να βλέπω τις διαθέσιμες επεκτάσεις και το μάτι μου έπεσε πάνω σε μια συγκεκριμένη, RightLink το όνομα της. Η συγκεκριμένη επέκταση σου επιτρέπει πατώντας δεξί κλικ πάνω σε ένα link να σου ανοίγει σε νέο tab χωρίς να χρειάζεται είτε να πατάς δεξί κλικ και μετά άνοιγμα σε νέα καρτέλα είτε να πατάς το scroll. (Δεν το έχω και τόσο αξιόπιστο το τελευταίο διότι σε 2 ποντίκια που το χρησιμοποιούσα μετά από λίγο απλά δεν έπιανε).

Το   RightLink μπορείτε να το βρείτε εδώ

Εδώ να σημειώσω ότι δεν πιάνει σε όλα τα link και ψάχνω ακόμα το λόγο. Άμα τον βρω θα τον προσθέσω εδώ.

Updated: Επίσης, αν κάποιος θέλει να του εμφανίζει το μενού όταν πατάει δεξί κλικ, θα πρέπει να έχει πατημένα το Ctrl+δεξί κλικ.

Στη συνέχεια άνοιξα τον Google Chrome και έψαξα να βρω την προαναφερθείσα επέκταση. Αφού την βρήκα και την έβαλα, συνέχισα να ψάχνω για επεκτάσεις και βρήκα ένα add-on το οποίο μου λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα που είχα. Αυτό το add-on είναι χρήσιμο για όσους έχουν iPhone, iPod Touch και iPad. Το όνομα του, Chrome to iPhone και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Προσωπικά, αρκετές φορές ήθελα να ανοίξω ένα site που βρήκα στο pc στο iPhone μου αλλά είτε το url ήταν πολύ μεγάλο είτε ήταν αρκετά δύσκολο να το βρω από τον browser του iPhone. Την λύση που είχα βρει ήταν να βάζω το url στο bit.ly και στην συνέχεια να την γράφω στο iPhone. Πλέον με το Chrome to iPhone γίνονται όλα αυτόματα. Την πρώτη φορά που θα πατήσετε πάνω στο add-on θα σας ανοίξει μια σελίδα όπου θα σας δίνει μια διεύθυνση την οποία θα πρέπει να την ανοίξετε με το Safari του iPhone. Μόλις την ανοίξετε σας έχει οδηγίες για το τι θα πρέπει να κάνετε. Βασικά να προσθέσετε την σελίδα στην “Αφετηρία”, να βγείτε από τον Safari και να ανοίξετε την “εφαρμογή” που σας δημιουργήθηκε(chrome to ip) και να πατήσετε τέλος.

Πλέον κάθε φορά που θα θέλετε να ανοίξετε ένα url, που βρήκατε στο pc, στο iPhone απλά θα πατάτε το αντίστοιχο κουμπί στον chrome και μετά θα ανοίγετε  την “εφαρμογή” chrome to ip και θα σας κάνει ανακατεύθυνση στο συγκεκριμένο url.

Updated1: Αν θέλετε να εγκαταστήσετε αυτό το add-on σε περισσότερους από ένα Η/Υ, κάνετε κανονικά install και στην συνέχεια πάτε στο πρώτο pc που το βάλατε και πατάτε δεξί κλικ πάνω στο κουμπί και επιλέγετε Επιλογές. Εκεί σας έχει την επιλογή +Setup with Chrome on another computer και από κάτω ένα ID. Αυτό το γράφετε κάπου και πηγαίνετε στον άλλον Η/Υ. Πατάτε το αντίστοιχο κουμπί και σας βγάζει 2 επιλογές: Είτε να μπείτε με το  iPhone/iPod Touch/iPad σε ένα url (όπως την πρώτη φόρα) είτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον ID. Εκεί βάζετε τον κωδικό που γράψατε και είστε οκ.

Updated2: Το add-on θα παραμετροποιηθεί και για άλλες συσκευές καθώς και θα κυκλοφορήσει και για τους άλλους browser. Αυτό θα γίνει την 1η Νοεμβρίου και θα αλλάξει η ονομασία του σε Site to Phone(λόγο της παραμετροποίησης).

Τι μπορεί να σου κάνει ένα απλό tweet ε;;;

Υ.Γ.: Άμα θέλετε γράψτε σε comment κάποιο add-on που χρησιμοποιείτε εσείς και είστε ικανοποιημένοι.

Ξεκινάω πρώτος: chromed bird , Fast Youtube Search, Turn Off the Lights

Advertisements

, , , , , , , , , ,

  1. #1 by constantine on Οκτώβριος 24, 2010 - 9:45 μμ

    To chrometoIphone einai apla katapliktiko.Se euxaristw para poly …poly kalo addon kai pragmatika sotirio ….keep up the good job!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: