Η υπεροπτική στάση των Windows!!!


Αυτό το μαθησιακό γεγονός δεν παρέχει κάποιον οδηγό αλλά επικεντρώνεται στο πρόβλημα(αφορμή για αυτό το post)  και στο κομμάτι της αντιμετώπισης του από μέρους μου/αυτοανάδρασης.

Ενώ έχω κάνει αρκετά format και dualboot (ακομα και tripleboot) πρώτη φορά αντιμετώπισα την κατάσταση που θα σας περιγράψω στις επόμενες γραμμές.

Είχα κάνει clean install τα Ubuntu σε ένα laptop και ήθελα να βάλω μετά τα Windows 7 Ultimate στον ίδιο σκληρό. Γνωρίζοντας ότι τα «παράθυρα», ακόμα από τα S(vista), σου έδιναν την δυνατότητα μέσω του live DVD να δημιουργησεις partition για να τα εγκαταστησεις, βάζω το live DVD και ξεκιναω.
Μετά από μερικά OK και NEXT φτάνω στο κομμάτι όπου επιλέγω σε ποιο σκληρό θα τα κάνω εγκατάσταση. Για να μην τα πολυλογω δεν υπήρχε καμία επιλογή για τον σκληρό που ήταν τα Ubuntu, μόνο να κανείς εγκατάσταση χρησιμοποιώντας όλο τον δίσκο. (Σαν να σου λέει η Microsoft, εγώ βγάζω λειτουργικό σύστημα και κανένας άλλος)

Αφού @$&$:(-&/)./@$$&@ για ακομα μια φορά τα windows αποφασησα να κάνω τον «μπακάλικο» τροπο και όχι τον πιο «ψαγμενο».

Αυτά που αποκόμισα από αυτή την κατάσταση ήταν ότι όσο και να ξέρεις κάποιο πράγμα πάντα θα υπάρξει μια περίπτωση που δεν την υπολογιζες. Επίσης οτι τα «παράθυρα» έχουν ακόμα μια παραξενιά.
Τέλος, το τελευταίο και μάλλον πιο σημαντικό είναι οτι αν έχεις 2 τρόπους για να λύσεις κάποιο πρόβλημα μην χρησιμοποιείς μόνο το έναν επειδή τον έχεις εφαρμόσει πιο πολλές φορές γιατί μπορεί να ξεχάσεις τον άλλον (και μπορεί να είναι και πιο καλός από άποψη χρόνου).

Advertisements

, , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: