Εξερεύνηση “θέματος” στα Ubuntu


Όπως θα θυμάστε είχα βάλει πριν ένα μήνα ένα tutorial για το πώς να κάνετε τα Ubuntu σας να μοιάζουν με τα Macintosh. Αν δεν θυμάστε ορίστε

Καθώς έγραφα στο Xcas ένα πρόγραμμα (άραγε για ποιο μάθημα??? πάει πουθενά το μυαλό σας???) σπρώχνοντας κατά λάθος το ποντίκι ξαφνικά ελαχιστοποιήθηκε το παράθυρο του Xcas. Δεν έδωσα σημασία γιατί έπεισα τον εαυτό μου ότι είχα πατήσει και το αριστερό κλικ και ότι το ποντίκι βρισκόταν ακριβώς πάνω στο κουμπί ελαχιστοποίησης (έτσι με βόλευε βέβαια). Όταν και την επόμενη μέρα έγινε αυτό, λέω δεν παίζει κάτι τρέχει και έτσι άρχισα το ψάξιμο. Φυσικά στην αρχή κουνούσα το ποντίκι αόριστα και χωρίς κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό ώσπου  κάνω την «δύσκολη» κίνηση να σύρω το ποντίκι από την πάνω δεξιά γωνία στην κάτω αριστερή και ναι, τότε ελαχιστοποιήθηκε το Xcas.(Αν και τελικά δεν είναι ακριβώς ελαχιστοποίηση αυτό που γίνεται. Θα σας εξηγήσω στην συνέχεια)

Γεμάτος ικανοποίηση που το βρήκα και συνάμα ενθουσιασμένος για την δυνατότητα αυτή, άνοιξα και άλλα παράθυρα άλλων προγραμμάτων και ξανακάνω την ίδια κίνηση. Τότε κατάλαβα ότι αυτό που γινόταν δεν ήταν ελαχιστοποίηση άλλα κρύψιμο των παραθύρων για να εμφανιστεί η Επιφάνεια Εργασίας (Υπάρχει τέτοια δυνατότητα στα Mac) και για να πείσω και τους τελευταίους «παραθυράδες» και απιστους Θωμαδες ορίστε και ένα printscreen:

Αφού το είχα βρει αυτό άρχισα να ψάχνω και για άλλες δυνατότητες, αλλά πλέον δεν έκανα κινήσεις στην τύχη αλλά προσπαθούσα να σκεφτώ τον τρόπο με τον οποίο γινόταν κάποια πράγματα σε ένα Mac ώστε να μπορέσω μέσα σε λιγότερο χρόνο να τα κάνω και εδώ.

Η επόμενη ανακάλυψη δεν ήταν μακριά, το ήξερα. Και ναι, μετά από 5’ είχα βρει άλλη μια ιδιότητα. Αυτή την φορά τοποθέτησα τον cursora στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και έγινε αυτό:

Και επειδή μου άρεσε πολύ το μέρος που είχα βάλει τον cursora ασχολήθηκα λίγο με το docky και ανακάλυψα ότι εκτός από εικονίδια προγραμμάτων μπορείς να βάλεις και κάποια gadgets(είναι λίγα αλλά…) όπως:

Αυτό το μαθησιακό γεγονός ξεκίνησε εντελώς στην τύχη αλλά συνεχίστηκε με εξονυχιστικό ψάξιμο και χρήση γνώσεων. Φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που είναι κάπου εκεί «έξω» και ελπίζω να τις βρω (το adventure συνεχίζεται).

Τώρα για το τι αποκόμισα? Μπορώ να πω ότι πλέον βλέπω τον εαυτό μου να ψάχνει πιο πολύ τα πράγματα και να μην τα αφήνει στην «τύχη»  καθώς και ότι τα τυχαία, πολλές φορές οδηγούν σε «σπουδαίες ανακαλύψεις».

Advertisements

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: