Μην τα βλέπεις όλα περίπλοκα


Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια για να βάλω τα Hackintosh στο Laptop μου, αποφάσισα να βάλω τα Ubuntu ως μοναδικό λειτουργικό σύστημα γιατί ήταν γρήγορα στην εγκατάσταση τους (Θα ξαναπροσπαθήσω να βάλω τα Hackintosh οπότε δεν είχε νόημα να βάλω ξανά και τα «παράθυρα» ) αλλά και γιατί είχα να κάνω υπολογιστική άλγεβρα και χρειαζόμουν Linux.

Χθες το βράδυ θέλησα να δω μια ταινία, που είχα κατεβάσει, στην τηλεόραση όποτε σύνδεσα το Laptop με την TV για πρώτη φορά τρέχοντας Ubuntu. Είχα μεγάλη περιέργεια να δω πως θα μου τα εμφάνιζε.

Ταραταταν:

Αυτό εμφανίστηκε. Φυσικά θα έχετε διακρίνει ότι είναι 2 οθόνες και ότι η πρώτη εμφανιζόταν στην οθόνη του Laptop και η δεύτερη στην τηλεόραση. Έλα μου όμως που οι 2 ενοχλητικές ετικέτες (τις έχω σημειωμένες στην Φώτο) δεν έλεγαν να φύγουν…

Και πώς να δεις ταινία? Με ένα ροζ κουτάκι πάνω αριστερά να λέει unknown ? Λες και έβλεπα ταινία σε κανάλι και αυτό ήταν το σήμα του καναλιού.

Έψαξα όλες τις επιλογές που σχετίζονταν με την οθόνη αλλά τίποτα. Αφού η ώρα περνούσε και εγώ δεν έβρισκα λύση αποφάσισα να δω την ταινία, έστω και με το ροζ κουτάκι πάνω πάνω και είπα ότι θα το κοιτούσα αργότερα για να το έκανα και μαθησιακό γεγονός(:D)

Αφού τελείωσε η ταινία (ήταν καλή ), άρχισα πάλι το ψάξιμο και τις δοκιμές αλλά και πάλι τίποτα. Τότε μου περνάει από το μυαλό η σκέψη: άμα κλείσω τις Monitor Preferences(μέχρι τότε τις είχα ελαχιστοποιημένες ) λες να φύγουν τα κουτάκια? Μπα σιγά να μην είναι τόσο απλό…

Αλλά αφού δεν είχα άλλη ιδέα το δοκιμάζω …

Και ναι, έφυγαν τα 2 κουτάκια. Κάποια @$#@$&@ έφυγαν αλλά ήταν λίγα γιατί είχα βρει Μαθησιακό Γεγονός να γράψω…

Αυτό που αποκόμισα, όπως λέει και ο τίτλος είναι να μην τα βλέπουμε όλα περίπλοκα ή όπως λέμε «μην βλέπεις παντού γύρο σου εχθρούς». Κάποια πράγματα είναι απλά και εύκολα, αρκεί να είμαστε ανοικτοί σε όλα τα ενδεχόμενα.

Advertisements
  1. #1 by dimaresis on Δεκέμβριος 7, 2010 - 4:06 μμ

    τελικά πάντα είναι το πιο απλό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: