Συνδεθείτε στο iPhone σας μέσω SSH


Έβλεπα σε διάφορα forum να έχουν βάλει κάποια θέματα, για το iPhone, τα οποία μπορούσες να τα κατεβάσεις στον Η/Υ και απορούσα πως θα τα έβαζα στο smartphone… Είχα «σκαλίσει» όλο το iTunes αλλά τίποτα δεν υπήρχε τρόπος να βάλεις ένα θέμα. (Σε αντίθεση π.χ.  με τα ringtones που απλά έκανες ένα drag&drop ) Φυσικά όλη αυτή η συζήτηση γίνεται άμα το iPhone είναι jailbroken. Όσοι έχετε iPhone και δεν έχετε κάνει jailbreak κάντε ένα surf στο blog μου ή πάτε να κάνετε jailbreak 😀

Εεε μην φεύγετε όλοι… Όσοι έχετε την δραστηριότητα των μαθησιακών γεγονότων μείνετε και εσείς οι υπόλοιποι συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο…

Αφού ήξερα τι ακριβώς ζητούσα μπήκα σε ένα ελληνικό forum για iDevices και άρχισα να ψάχνω σε 2 μέρη: στα Tutorials και στα Themes. Μόλις διαβάζω το πρώτο topic στα Themes είχε link για το tutorial που έψαχνα.

Για να μην τα πολυλογώ αυτά που χρειάζονται είναι το πρόγραμμα WinSCP για τον Η/Υ, το OpenSSH στο iPhone και ασύρματο ίντερνετ. Αφού βάλουμε το  OpenSSH (θα το βρούμε στο Cydia) όπως βλέπετε και στην Φώτο:

Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις->Wi-Fi->’στο δίκτυο που έχουμε συνδεθεί’->στα στοιχειά του. Γράφουμε κάπου την Διεύθυνση IP που μας εμφανίζει και στην συνέχεια μπορούμε να κλειδώσουμε το iPhone.

Τρέχουμε το πρόγραμμα WinSCP και μας εμφανίζεται αυτή η εικόνα:

Στο Host Nameβάζουμε την Διεύθυνση IP που είχαμε γράψει, στο User name βάζουμε root, στο Password βάζουμε alpine και στο File protocol επιλέγουμε το SCP. Πατάμε login και περιμένουμε να συνδεθεί. Μόλις γίνει μας εμφανίζετε αυτό το παράθυρο:

(Guest εμφάνιση του φίλου μου Νίκου)

Στην συνέχεια πήγα στο path όπου έλεγε το tutorial για να βρω τον φάκελο με τα themes, ώστε να βάλω καινούργια. Εδώ είναι το path:

Αφού έβαλα τα καινούργια themes είπα να δοκιμάσω ένα, έτσι ξεκλειδώνουμε το  iPhone και πηγαίνουμε Ρυθμίσεις->WinterBoard->Select Themes->διαλέγουμε το θέμα που θέλουμε και μετά γυρνάμε πίσω πατάμε Respring και περιμένουμε να εφαρμοστεί. Ορίστε τα βήματα και το τελικό αποτέλεσμα:

Στην συνέχεια αφού είχα πάρει το κολάι άρχισα να ψάχνω που βρίσκεται ο φάκελος με τις φωτογραφίες και αν υπήρχε κάποιος φάκελος με τα τραγούδια που είχα στο iPhone. Χρειάστηκε αρκετό ψάξιμο και βρήκα μόνο τον φάκελο με τις φώτο:

Αν δεν τον έβρισκα δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι φώτο από το iPhone…

Όσο αναφορά τον φάκελο με τα τραγούδια θα συνεχίσω το ψάξιμο αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει…

Δεν μπορώ να πω ότι αποκόμισα κάτι από αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι άμα δεν είχα «σπάσει» το iPhone ούτε κατά διάνοια θα τα γνώριζα όλα αυτά. Μόνο τα SSH και αυτό λόγο ενός μαθήματος που παρακολουθώ αυτό το εξάμηνο.

Advertisements

, , , , , ,

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: