Extract και join σελίδων από ένα pdf αρχείο


Αφορμή για να ασχοληθώ με αυτό το θέμα ήταν το διδακτικό πλάνο που ετοιμάζουμε στο μάθημα Διδακτική της Πληροφορικής. Έπρεπε να πάρουμε κάποιες συγκεκριμένες σελίδες από το βιβλίο της Β’ Γυμνασίου.

Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να μπω σε ένα από τα forum που εμπιστεύομαι για προγράμματα και να κάνω μια αναζήτηση. Φυσικά θα μπορούσα να κατεβάσω το Adobe Acrobat Pro αλλά από προηγούμενη επαφή με το εν λόγο προϊόν δεν ήταν και τόσο καλή, μπορώ να πω εκνευριστική.

Μετά από μια αποτυχημένη αναζήτηση (έβαλα «pdf split», αλλά η συγκεκριμένη μηχανή δεν έκανε αναζήτηση με λέξη 3 γραμμάτων), βρήκα 2 προγράμματα που έκαναν αυτό ακριβώς που ζητούσα. Διάβασα τις προδιαγραφές και στην συνέχεια επέλεξα αυτό που μου φάνηκε πιο εύκολο στη χρήση.

Το πρόγραμμα λέγεται Foxit Phantom και εδώ είναι μια εικόνα από το πρόγραμμα.

Μόλις το έκανα εγκατάσταση, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου για να βρω την επιλογή του extract pages. Σκέφτηκα που θα μπορούσε να μην υπάρχει αυτή η επιλογή και έτσι μείωνα τις επιλογές μου. Ορίστε που είναι η επιλογή:

Στο παράθυρο που μου εμφανίστηκε μπορούσα να διαλέξω από που ως που ήθελα μέσα στο αρχείο και στην συνέχεια υπήρχε και η δυνατότητα να βγουν σε ένα μοναδικό αρχείο αυτές οι σελίδες, την οποία και επέλεξα.

Ανοίγω τον φάκελο, στον οποίο είχα αποθηκεύσει το αρχείο και όντως ήταν εκεί. Το ανοίγω και ήταν αυτό που ήθελα.

Μπορώ να πω ότι το βρήκα πολύ εύκολο γιατί πλέον λειτούργησα με την αφαιρετική μέθοδο (αποκλείω κάποια πράγματα) σε αντίθεση με πριν που έλεγα ότι θα τα ψάξω όλα και στο τέλος θα το βρω.

  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε